vandermolen-ggz
Relatie- en gezinstherapie

Over mij


Ik ben Petra van der Molen. Vanaf 1983 werk ik in de zorg en sinds 1995 in de sociaal-psychiatrische hulpverlening. Ik heb onder meer gewerkt in psychiatrische ziekenhuizen in Den Dolder en Ermelo en bij de RIAGG in Harderwijk. Momenteel werk ik via Indigo bij diverse huisartsen als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast werk ik als zelfstandig relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut) in mijn praktijk in Ermelo en als freelance systeemtherapeut bij Psycho Praktijk Dronten.   

Ik heb mij breed ontwikkeld tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige en systeemtherapeut. Zo ben ik geschoold in emotionally focused therapy (EFT), nieuwe autoriteit en geweldloos verzet in gezinnen, mindfulness, interpersoonlijke psychotherapie (IPT), dialectische gedragstherapie (DGT), schematherapie en kortdurende psychologische interventies. 

Met mijn opleiding in Kinderen uit de knel en de SCHIP-training behandel ik partners en ex-partners die in een moeizame scheiding zijn geraakt. Ook kinderen die van de scheiding de gevolgen ondervinden, kunnen bij mij terecht. Daarnaast geef ik informatie aan docenten en teamleiders op scholen hoe zij hun positie kunnen bepalen om niet betrokken te raken in het conflict van de ouders en om het kind optimaal te kunnen laten leren.